پویـا صنعــت
گروه مهندسی

مشاوره، طراحی، اجرا و تامین تجهیزات صنایع نفت، گــاز، انرژی و برق
تولید و مونتاژ انواع تابلوهای برق و فروش، نصب و سرویس انواع ژنراتور

سیستم های خورشیدی
انرژی خورشیدی منحصربه ‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین می‌باشد.
انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد.
ایران با داشتن حدود 300 روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی در جهان می‌باشد.
با توجه به موقعیت جغرافیای ایران و پراکندگی روستای در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی یکی از مهمترین عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین راه‌ های برق رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدل‌های انتقال انرژی به روستاها و نقاط دور افتاده در کشور از نظر هزینه، حمل و ‌نقل، نگهداری و عوامل مشابه می‌باشد.
با توجه به استانداردهای بین‌المللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از 3.5 کیلووات ساعت در مترمربع (3500 وات/ساعت) باشد استفاده از مدل های انرژی خورشیدی نظیر کلکتورهای خورشیدی یا سیستم‌های فتوولتائیک بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.
حال با توجه به موارد گفته شده و پتانسیل بالای این مرزو بوم گروه مهندسی پویا صنعت برآن شده است که با تکیه بر دانش و تکنولوژی روز جهان و استفاده از مرغوب ترین تجهیزات موجود در بازار و به کارگیری بهترین متخصصان و گروه های کاری اقدام به ارائه مشاوره، طراحی و اجرای سایت های خورشیدی به صورت متصل به شبکه و منفصل از شبکه جهت تامین نیاز مصرف کننده های انرژی الکتریکی نموده است که در این خصوص می توان به طراحی و اجرای بیش از 1000 کیلووات سیستم برق خورشیدی در اقصی نقاط استان فارس اشاره نمود.
معرفی تجهیزات سیستم های خورشیدی

پانل خورشیدی

پانل های فتوولتائیک انرژی نوری را مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. اصل مقدماتی در این تکنولوژی پدیده فتوالکتریک است. سلول های فتوولتایی (سلول خورشیدی) کریستال هایی هستند که از لایه های نازک از جنس نیمه هادی ساخته شده اند. هنگامی که نور وارد کریستال می شود الکترون هایی که بوسیله نور تولید می شوند، سبب ایجاد اختلاف پتانسیل بین وجوه بالایی و پایینی سلول می گردند. برحسب نوع سیلیکون کریستالی استفاده شده می توان پانل های خورشیدی را به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد.

1- مونو کریستال یا یک کریستالی
2- پلی کریستال یا چند کریستالی
برخی از برندهای معروف و مورد استفاده

 

سازه نصب پانل
استراکچر یا سازه نصب پانل خورشیدی، ادواتی طراحی شده با استفاده از دانش روز مهندسی جهت نصب پانل های خورشیدی می باشندکه امنیت و عملکرد صحیح سیستم خورشیدی را تامین می کند. این سازه ها به گونه ای طراحی گردیده اند که در برابر باد، فشارهای مکانیکی و خوردگی مقاوم بوده و باعث نصب صحیح و افزایش عملکرد سیستم برق خورشیدی می گردد. انواع سازه های نصب پانل
انواع سازه های نصب پانل
■ سازه نصب پشت بام (قابل تنظیم)
■ سازه نصب پشت بام شیب دار
■ سازه نصب بر روی زمین
مشخصات فنی:
تهیه شده از آلیاژ آلومینیوم و استنلس استیل (Stainless Steel)
قابلیت تحمل سرعت باد تا 216 کیلومتر بر ساعت (60m/s)
قابلیت تحمل فشار برف تا 1.5MPA
قابلیت تنظیم زاویه از 10 تا 60 درجه
نصب آسان ، ایمن و استاندارد

اینورتر
اینورتر اینورتر (Inverter) یا مبدل برق دستگاه الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند. جریان AC تبدیل شده می توانند بر اساس نیاز در هر ولتاژ و فرکانسی باشد که بوسیله ترانسفورماتورهای مناسب و مدارها کنترل می شود. اینورترها قطعات متحرک ندارند و در طیف گسترده ای از ابزارهای کاربردی استفاده می شوند، اینورترها معمولا برای تامین جریان AC از منابع DC مانند پانل های خورشیدی یا باطری مورد استفاده قرار می گیرند. اینورترهای خورشیدی با توجه به کاربرد به دو دسته متصل به شبکه ON GRID و منفصل از شبکه OFF GRID تقسیم بندی می شوند.
برندهای برتر اینورتر مورد استفاده

شارژ کنترلر
شارژ کنترلر شارژ کنترلر خورشیدی بطورکلی دستگاهی جهت تنظیم ولتاژ و یا جریان خروجی از پنل های خورشیدی، برای محافظت از باطری ها در مقابل شارژ بیش از اندازه است. در صورتی که تنظیم بر نحوه شارژ باطری وجود نداشته باشد باطری ها بر اثر شارژ بیش از حد آسیب خواهند دید.
شارژ کنترلر ها در انواع مدل های 2 الی60 آمپر موجود می باشد.

انواع شارژ کنترلرها
شارژ کنترلر +LED
شارژ کنترل سری LandStar BPL ترکیبی از شارژ کنترلر خورشیدی و یک درایور جریان ثابت در یک دستگاه می باشد.که مناسب و ایده ال برای مصارف روشنایی خورشیدی با چراغ LED است.بخصوص برای استفاده از چراغ های LED که نیازمند کنترل و دیمر و محدود کننده جریان می باشند. همچنین استفاده از این مدل باعث صرفه جویی در هزینه و افزایش قابلیت تطبیق و انعطاف پذیری سیستم می گردد.









شارژ کنترلر PWM
تکنیک شارژ باطری با روش PWM می تواند به طرز چشمگیری باعث افزایش طول عمر باطری گردد.
ویژگی های محصول :
1- سه سیستم ولتاژ جهت شارژ باطری 12 ,24 , 12/24 اتوماتیک
2- تکنیک شارژ PWM با بازدهی بالا و جبران سازی دما
3- سه چراغ LED نمایشگر برای نمایش وضعیت عملکرد سیستم
4- مانیتورینگ لحظه ای
5- انتخاب نوع باطری
6- قابلیت کنترل بار در وضعیت روشن، خاموش، تایمر



شارژ کنترلر MPPT
شارژ کنترلر MPPT شارژ کننده خورشیدی (MPPT) (Maximum Power Point Tracking) یک مبدل dc به dc برای بهینه سازی تطابق بین پنل های خورشیدی و باطری است که منجر به افزایش 30% در راندمان شارژ باطری نسبت به روش PWM می گردد.

برخی از برندهای مورد استفاده:



لوازم جانبی
سایر لوازم جانبی مورد نیاز نظیر انواع کانکتور، کابل، فیوز، انواع سنسور، سیستم های مانیتورینگ


پکیج برق خورشیدی
برای تامین انرژی الکتریکی مناطق فاقد دسترسی به برق شهری، پکیج های برق خورشیدی طراحی و تولید گردیده است. از مزایای این محصول می توان به کیفیت بسیار بالای قطعات به کاربرده شده، توانایی تحمل راه اندازی بارهای سنگین تا 3 برابر جریان نامی، حجم کوچک و قابل حمل و استفاده جهت مصارف مختلف نام برد. انواع پکیج برق خورشیدی

انواع شارژ کنترلرها
متصل به شبکه برق
با هدف تامین بخشی یا تمام انرژی الکتریکی واحدهای مسکونی دارای دسترسی به برق شهری و کاهش هزینه های مربوط به قبوض برق این واحد ها می توان از سیستم های برق خورشیدی متصل به شبکه استفاده نمود.در این سیستم ها انرژی الکتریکی تولید شده توسط پنل های خورشیدی توسط اینورترهای متصل به شبکه تبدیل به برق AC می گردد که مورد استفاده تجهیزات الکتریکی داخل ساختمان می گردد همچنین مازاد توان تولید شده توسط این سیستم به شبکه برق سراسری تزریق می گردد. درصورت نصب کنتور دوطرفه میتوان میزان انرژی فروخته شده به شبکه سراسری را اندازه گیری و مبلغ آن را از شرکت برق دریافت نمود. در صورت استفاده از کنتورهای قدیمی درصورتی که میزان برق تولیدی سیستم بیش از میزان مصرف باشد برق تولیدی وارد شبکه برق سراسری گردیده و کنتور بصورت معکوس چرخیده و از شماره قرائت کنتور برق کاسته می گردد.
این سیستم ها با توان یک کیلووات الی 25 مگاوات جهت احداث نیروگاه های خانگی و صنعتی طراحی و اجرا می گردد.

جدا از شبکه برق
برای تامین انرژی الکتریکی مناطق فاقد دسترسی به برق شهری می توان از سیستم های برق خورشیدی جدا یا مستقل از شبکه استفاده نمود. تجهیزات به کار رفته در این سیستم ها عبارتند از پنل خورشیدی برای دریافت انرژی خورشیدی، شارژ کنترلر برای کنترل و شارژ باطری های سیستم، اینورتر برای تولید برق AC و باتری جهت ذخیره انرژی این سیستم ها در انواع 50 وات به بالا بر اساس میزان نیاز مصرف کننده ها طراحی و اجرا می گردد.



پمپ آب خورشیدی
سیستم آبیاری خورشیدی متشکل از پنل های خورشیدی به همراه یک اینورتر می باشد که توان تولید شده توسط سلول های خورشیدی را به جریان الکتریکی قابل استفاده توسط پمپ های آب طراحی شده بدین منظور تبدیل میکند. عمده مزیت استفاده از این سیستم ها، عمر مفید بالای سیستم خورشیدی، صرفه جویی ناشی از عدم مصرف سوخت، و حذف آلایندگی در این مجموعه ذکر کرد.